nu sitter jag här

och pluggar till den sista skoldagen på Högskolan Kristianstad! :D Förstå vilken lycka det innebär, det är helt galet!
åker upp till Krstd imorn bitti och skall träna på opponeringen tillsammans med L, så det sitter tills onsdag.
annars har jag städat, tränat (lite) och lagat en underbar rotfrukts/korvgryta idag, mums!


älskar dig Jonnyboy <3

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hur tränar man (lite)?:) 2 situps?^^ Recept på pasta med fläskfilésås kommer här:



Recept? Oj vad jobbigt det blev:)



Pappardelle med fläskfilé, paprika och vallmofrön

(Från stora pastakokboken)

4 port.



500 g pappardelle (eller vanlig spaghetti!)

20 gram smör

1,5 msk matolja

1 lök, skuren i tunna skivor

1 vitlöksklyfta, pressad

2 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

500 g fläskfilé, skuren i tunna skivor

1 msk finhackad persilja

1 msk portvin eller annat torrt dessertvin

1 msk tomatpuré

300 gram gräddfil

150 gram champinjoner, skurna i skivor

2 tsk vallmofrö

2 msk persilja

(salt, soya)



1. Hetta upp smöret tillsammans med 0.5 msk matolja i en stekpanna/stekgryta och fräs löken. Börja samtidigt koka upp vattnet till pastan och koka sedan pastan samtidigt som såsen görs färdig.



2. Tillsätt paprika, vitlök, cayennepeppar, fläskfilé och hackad persilja i stekpannan. Smaka av med svartpeppar. Salta. Fräs som hastigast på stark värme till fläskfilén är genomstekt. Tillsätt vinet, ge det hela ett uppkok ca 10 sekunder.



3. Tillsätt tomatpuré och gräddfil och rör tills allt är väl blandat. Sjud upp, men det får bara PRECIS börja bubbla. (Kokt gräddfil skär sig…)



4. Rör ner svampen och sänk värmen till lägsta läge. (Här kan man även krydda lite extra med till exempel kikkoman soya, det ger lite fylligare smak!)



5. Vänd ner resten av matoljan och vallmofröna i den varma pastan.



6. Garnera fläskfilésåsen med persilja och servera genast.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback